2009. augusztus 22., szombat

Körvonalas feliratok

Például ilyen:ilyen:vagy ilyen:
Egy reklámújságban láttam ezt a megoldást, csak egy vékonyabb körvonallal - ott egy úticélt reklámoztak. A megoldás a kijelölés körberajzolása - a nadrágvarrásnál már használtuk ezt a technikát, most megint elővesszük ehhez a felirathoz:-)

1. lépés: felirat elkészítése
Elkészítjük a feliratot. Nem kell új réteget létrehozni, hisz a felirat mindig új rétegen keletkezik. Válasszunk egy vastagabb (bold) betűtípust, amin majd jól látszik a körberajzolás (nálam: Ozymandias a típus neve). A felirat rétegét képméretűre alakítjuk ( Képablakban: Réteg / Réteg kép méretűvé alakítása).

2. lépés: körberajzolás új rétegen
Szín szerinti kijelöléssel kijelöljük a feliratot - ezt most beszínezhetjük színnel, mintázattal, színátmenettel stb. Ezután válasszuk ki a körvonal színét és ezt a színt állítsuk be Előtérszínnek.
Új réteget hozunk létre (Rétegek ablakban az első ikonra kattintva), majd ezen a rétegen maradva válasszuk a Képablakban a Szerkesztés / kijelölés körberajzolása menüpontot.
Itt adjuk meg a Vonalszélesség méretét, és jelöljük be az Egyenletes színt, majd OK. Itt látható, hogy a felirat és a körberajzolás tényleg külön rétegen van:
3. lépés: áthelyezés, rétegsorrend, átméretezés, nyírás, perspektíva
Szüntessük meg a kijelölést, majd fogjuk meg a körvonal rétegét és tegyük picit arrébb. Így a felirat mellett picit elcsúszva látjuk a körvonalat. Ezt a réteget átméretezhetjük (akár kisebbre is), de alkalmazhatjuk rajta a Perspektíva eszközt vagy a Nyírás eszközt is. A felirat és a körvonal rétegek sorrendjének változtatásával is különböző hatást érünk el.
A felső képeknél:
1. áthelyezés, körvonal felül
2. áthelyezés, körvonal alul
3. nyírás
lehetőségeket alkalmaztam.
Készen is vagyunk :-)

Megjegyzés:
A Kijelölés körberajzolása ablakban egy csomó mindent meg tudunk még változtatni, kísérletezzünk vele! :-)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

fdsfdsfdsfdsdssdfdsfds