2012. július 25., szerda

Narancs háttér

Ennek az érdekes háttérképnek az elkészítését mutatom most meg. Mivel színátmenettel készült, a kezdők is bátran nekirugaszkodhatnak! Haladóknak pedig ajánlani tudom a fehér és narancs ívek kipróbálását, szerintem nagyon izgi :)


1. lépés: megnyitunk egy új képet, méretét igazítsuk az asztal méretéhez. Készítsünk egy lineáris színátmenetet fentről lefelé, a Browns színátmenettel.

2. lépés: újabb színátmenet, de a Mód-ot változtassuk meg kivetítésre (az Eszközök ablak alsó részében legfelül); én bal fentről jobb lefelé húztam)

3. lépés: még egy színátmenet, a Mód rávetítés, az irány jobb fentről lefelé balra

4. lépés: még egy színátmenet, Módja gyenge fénnyel.
Akár készen is lehetünk.

5. lépés: ha kedvünk van, készítsünk egy útvonalat két görbe vonallal egy új rétegre. Utána kattintsunk az Útvonalat kijelöléssé gombra.

6. lépés: válasszuk ki a Circle fuzzy(19) ecsetet és menjünk végig a kijelölésen az ecset szélével. Utána fordítsuk meg a kijelölést és még egyszer menjünk végig a kijelölés másik felén. Az új réteg módját állítsuk Osztásra (fehér ívek)

7. lépés: még egyszer új réteg, új útvonal, kijelöléssé alakítás, ecsettel végig, majd a Mód legyen rávetítés (narancs ívek).
Készen is vagyunk. Sok sikert!

2 megjegyzés:

Kósa Márta írta...

Ó, de egyszerű ez neked, s kínaiul szól nekem....
Pedig úgy szeretnék egy saját hátteret.

Florci írta...

a háttér gyönyörű. de Márta verse felülmúlja! :)